Opdrachten inleveren in Magister met je iPad

Als je opdrachten moet inleveren via Magister dan moet je meestal een document meesturen. Je kunt met je iPad ook opdrachten inleveren en bestanden meesturen. Hoe je dat doet leggen we uit in dit artikel.

Opdracht opzoeken

Ga naar ELO > Opdrachten (nummer 1) en tik dan op de opdracht die je wilt inleveren (in dit artikel is dit nummer 2 als voorbeeld).

Magister opdracht inleveren screenshot 1

Opdracht details en inleveren

In het scherm wat dan verschijnt kun je meer informatie over de opdracht lezen. Kies bovenin voor “Inleveren” (nummer 3).

Magister opdracht inleveren screenshot 2

Uitwerking en/of bestand toevoegen

Typ je uitwerking of een opmerking (nummer 4) en/of voeg een bestand toe (nummer 5).

Magister opdracht inleveren screenshot 3

Plek van je bestand kiezen

Kies het bestand dat je wilt inleveren. Het ligt er aan waarmee je deze gemaakt hebt. Wanneer het bijvoorbeeld een foto/afbeelding is dan kun je eventueel uit je fotobibliotheek halen (als je hem daar hebt opgeslagen). In veel gevallen maak je bestanden met een van de Microsoft Office programma’s (Word, PowerPoint, Excel en zo). Deze bestanden staan in je OneDrive. We gebruiken OneDrive ook in dit artikel. Tik daarom op OneDrive (nummer 6).

Magister opdracht inleveren screenshot 4

De ‘juiste’ OneDrive kiezen als je meerdere OneDrive accounts hebt

Er verschijnt nu een scherm met je OneDrive. Wanneer je je ‘Noordik OneDrive’ (dat is ‘OneDrive‘) hebt ingesteld en geen persoonlijke/privé ‘OneDrive’ dan verschijnt dit scherm niet en kun je direct verder naar de volgende stap.

Magister opdracht inleveren screenshot 5

Je bestand opzoeken

Zoek de map op waar je je bestand (verslag/opdracht) hebt opgeslagen. Als je in een andere’/verkeerde map zit (of per ongeluk in de verkeerde OneDrive account) dan kun je ook terug bladeren (nummer 8). Tik op het bestand wat je wilt toevoegen (nummer 9) en tik dan op ‘Gereed’ (nummer 10).

Magister opdracht inleveren screenshot 6

Bestand toegevoegd en verzenden

Als je het juiste bestand hebt toegevoegd (nummer 11) dan kun je hem ‘Verzenden’ (nummer 12). Als je het verkeerde bestand hebt toegevoegd dan kun je deze ook verwijderen met het ‘X’ (bij nummer 11).

Magister opdracht inleveren screenshot 7

Bestanden / Opslag, IPad, Leermiddelen, Magister