OneDrive instellen

Wat is “OneDrive”?

ict-onedriveOneDrive is een online opslagdienst (ook wel cloudopslag genoemd) voor het opslaan van documenten, foto’s en andere bestanden. Je kunt er ook mee samenwerken met anderen. Het is een onderdeel van “Office 365” van Microsoft. Onze school heeft een overeenkomst met Microsoft waarin opgenomen is dat Microsoft Office en OneDrive voor personeel en leerlingen gratis aangeboden wordt.

Waarom OneDrive?

Er zijn vele opslagdiensten. Als school werken wij met Microsoft producten. OneDrive is daarom voor ons een logische keuze als het om online opslag gaat van je bestanden.

Als je er mee wilt starten, dan moet je onderstaande stappen eerst uitvoeren.

De eerste keer OneDrive gebruiken

ict-onedrive-voor-bedrijven-inloggenOm met OneDrive te starten moet je eenmalig* een keer hebben ingelogd / aangemeld.

* Na eenmalig te hebben ingelogd kun je ook de OneDrive apps gaan gebruiken. Als je kunt kiezen voor de versie die je wilt installeren kies dan “OneDrive”.

Bestanden / Opslag, IPad