Je Apple ID online maken

Apple logoWanneer je bij Het Noordik in een ICT-rijke klas zit maak je gebruik van een iPad. Daarvoor heb je ook een Apple ID nodig. We adviseren je om de Apple ID samen met je ouders thuis aan te maken.

Als je de iPad hebt dan kun je de Apple ID op de iPad zelf aanmaken (nadat je Wi-Fi hebt ingesteld). Bij het aanmaken kun je onderstaande stappen ook aanhouden. En als je nog geen e-mailadres van school hebt ontvangen, dan kun je tijdelijk ook je eigen/privé e-mailadres gebruiken  voor het maken van de Apple ID.

Online je Apple ID aanmaken

Onderstaande stappen kun je uitvoeren op internet (met een computer, laptop of tablet):

1. Apple ID makenGa naar https://appleid.apple.com/account
  2. Vul alle velden in (houd rekening met onderstaande opmerkingen)
    • Als je nog geen 13 jaar bent: Voor een Apple ID moet je 13 jaar zijn. Als je nog geen 13 jaar bent, vul dan bij voornaam in ‘Ouder van je voornaam’ en vul bij de geboortedatum verderop de geboortedatum van je vader of moeder in. Opmerking: Zodra je 13 jaar wordt kun je je voornaam en geboortedatum wijzigen naar je eigen gegevens.
    • Apple ID: Vul bij het aan te maken Apple ID het e-mailadres in dat je van school hebt gekregen (leerlingnummer@leerling.noordik.nl). Dit adres zullen we als school in de toekomst gebruiken wanneer we jou apps aanbieden.
    • Vul bij het herstel e-mailadres je eigen privé e-mailadres in (dus niet die van school).
    • Velden met de tekst ‘Optioneel’ er in hoef je niet in te vullen.
  3. Schrijf je aangemaakte Apple ID en wachtwoord op en bewaar deze goed. Deze heb je later nog (vaak) nodig.
  4. Op het e-mailadres wat je hebt gebruikt als de Apple ID (leerlingnummer@leerling.noordik.nl) ontvang je een e-mail van Apple. In die mail wordt je verzocht om het Apple ID te verifiëren (=bewijzen dat het jouw e-mailadres is). Klik op ‘Verifieer nu >’. Er opent dan een pagina. Log daar in met je nieuwe Apple ID.
  5. Je Apple ID is geverifieerd en gereed.

Na het aanmaken van de Apple ID heb je deze nodig bij het instellen van je iPad. Zorg er dus voor dat je je Apple ID en wachtwoord bij je hebt wanneer je de iPad ontvangt en in gaat stellen.