De iPad inzetten bij dyslexie

Je kunt een aantal functies en instellingen van de iPad gebruiken als je dyslexie hebt.

Vergroten letters

• Tijdelijk vergroten: door twee vingers uit elkaar te bewegen zoom je in. Wil je weer terug naar kleinere letters, breng twee vingers naar elkaar.
  • Standaard letters vergroten via Instellingen. Bekijk de afbeelding om te zien hoe je dit doet.

iPad-dyslexie-lettergrootte

Tekstselecties laten voorlezen

iPad-dyslexie-tekst-voorlezenVeel tekst op je iPad kun je laten voorlezen. Volg de volgende stappen:

1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid.
  2. Tik op de optie ‘Spreek selectie uit’.
  3. Je komt nu op een scherm met meerdere opties, zoals Stemmen, Spreeksnelheid en Markeer woorden.
  4. Zet de schakelaar ‘Spreek selectie uit’ aan.
  5. Kies bij stemmen voor Nederlands en kies voor verbeterd.
  6. Pas bij spreeksnelheid de snelheid aan die je prettig vindt.

Kurzweil op de iPad

Via Dropbox kunnen bestanden via de Kurzweil app voorgelezen worden. Handig bijvoorveeld voor digitale studieboeken geschikt voor Kurzweil die besteld zijn via Dedicon.

Kurzweil app

IPad, Leermiddelen