De betaalmethode ‘Geen’ instellen voor je Apple ID

Apple vraagt om wat gegevens die je moet invoeren om je Apple ID actief te krijgen.

Betaalmethode ‘Geen’

ict-apple-id-betaalmethodeSoms kun je de betaalmethode ‘Geen’ niet kiezen. Als je dit probleem hebt installeer dan eerst een gratis app. Ga vervolgens naar ‘Instellingen’ > ‘iTunes en App Store’ > ‘Apple ID: je apple ID‘ > ‘Toon Apple ID’ > ‘Betaalinformatie’. De betaalmethode ‘Geen’ moet nu te selecteren zijn.

Toch betaalde apps installeren

Van school krijg je geen iTunes tegoed om apps te kopen. De betaalde apps die je nodig hebt krijg je via een code toegestuurd. Als je zelf betaalde apps wilt installeren dan is het aanschaffen van een iTunes kaart het eenvoudigst. Overleg altijd met je ouders of je dit ook mag doen. Om een iTunes tegoed in te wisselen ga je naar de ‘App Store’ of ‘iTunes Store’ om onderaan op de knop ‘Wissel in’ te kunnen kiezen. Dit staat ook op de achterkant van een iTunes tegoed kaart uitgelegd.