Bestanden online opslaan

ict-onedriveDe bestanden die in je persoonlijke map (je “Mijn Noordik drive”) opslaat kun je thuis niet openen. Wanneer je de online opslagdienst OneDrive (van Microsoft) gebruikt, dan kun je makkelijk bestanden uitwisselen tussen school en thuis. Hiervoor moet je je eenmalig aanmelden*. Het Noordik biedt de dienst ‘OneDrive’ aan voor personeel en leerlingen, maar beheert deze inhoud van de bestanden niet. Via internet (op bijvoorbeeld een iPad) kun je tevens Office Online (online Word, Excel en PowerPoint) gebruiken. Uiteraard kun je ook een andere opslagdienst gebruiken, maar dan kun je geen gebruik maken van Office Online.

Als je op een iPad de Office apps installeert, dan kun je deze ook gebruiken als je ze activeert met je Noordik e-mailaccount. In de Office apps kun je OneDrive toevoegen, zodat je je bestanden overal en op elk apparaat kunt bekijken en bewerken. Meer informatie over het activeren kun je in het artikel over ‘Gratis Microsoft Office‘ lezen.

* Je kunt in OneDrive inloggen met je e-mailadres van school.

Bestanden / Opslag